London calling! #2

Een beetje laat, but better late than never! Day two of our little London adventure. Eerlijk is eerlijk, ik mis Londen echt zo hard. Er is altijd iets te doen, overal iets te zien. The city lives. Beetje een groot contrast met het dorp waar ik woon. Wij hebben betere frietjes, da’s waar. En zowat de hele familie woont hier in de buurt, which is awesome. London though, guys. London.

IMG_2391.JPG

 

Dag twee bezocht ik samen met mama The Houses Of Parliament. ik ben een grote liefhebber van alles geschiedenis concering Britain and London. Het was dan ook enorm interessant om 1 van de belangrijkste gebouwen in Britse geschiedenis vanbinnen te kunnen bekijken. We kozen voor een tour met Engelstalige gids and it was seriously so interesting.

First of though! Je moet het op voorhand boeken, via de site van de The Houses. Belangrijk, want de kans is groot dat wanneer je de dag zelf nog een plaatstke wil bemachtigen, dat alle slots volzet zijn.

IMG_2093.JPG

IMG_2098.JPG

IMG_2115.JPG

Binnen mochten er geen foto’s genomen worden, dus als ge benieuwd bent, ziet er niks anders op dan zelf ne keer de tour te volgen. De security is net alsof je een vliegtuig gaat nemen. Bagcheck, stepping through a metaaldetector. Je krijgt een badge zoals de foto hierboven die je opt einde van de trip weer inlevert. Zonder zo’n houtouw kom je er ni in. Scary, but very necessary I presume.

IMG_2102.JPG

Random walking. Geen wonder dat ik zo van Londen hou, kijk gewoon die straat. Je zou er toch zo willen wonen?

IMG_2127.JPG

IMG_2159.JPG

Trafalgar Square, met vanachter de National Portrait Gallery. Deze keer zijn we er niet binnengeweest maar da’s toch ook altijd de moeite. Gratis, en volgestouwd met de knapste schilderijen. My kind. There are some modern things I like, but I prefer the old artists. I think it’s because the history as well.

IMG_2120.JPG

ZON! Het moest even vastgelegd worden, because we had actual sunshine in England. ^^

IMG_2143.JPG

IMG_2155.JPG

IMG_2158.JPG

 

Lunch at Carluccio’s. THE BEST. Als je graag ergens snel heel lekker eet, dan kan ik zeker de restaurants van Carluccio’s aanraden. Freshly made pasta. I had risotto met kip en spinazie and omg it was so good! Ik moet een keertje opzoeken of’k het recept online of in zijn kookboeken kan vinden want het was echt zo lekker. Mama koos een andere favoriet, ravioli met botersaus en tijm.

IMG_2152.JPG

On the go! ^^

IMG_2202.JPG

Regent Street, on our way to one of my all-time favourite stores.

IMG_2220.JPG

PINK! Nog een reden waarom ik zou van London hou. Seriously, I kinda wish I could work at PINK. Hollister is na 3 jaar nog steeds wel leuk, maar ik zou dan toch liever bij PINK gaan werken. Could they please come to Belgium? Maybe we should start a petition?

IMG_2218.JPG

 

IMG_2234.JPG

Zelfs de bussen zijn gepimpt. Like. Ge kunt er ni rond. En ik zweer bij VS voor ondergoed. They are just the best around. In het voorjaar maar weer een tripje richting Londen? Of misschien in de winter, sneeuw kan ook wel eens leuk zijn? ^^

Have a good day!

 

One thought on “London calling! #2

  1. OH leuk, Ik ga alle tips goed opschrijven zodat ik een een leuke citytrip kan uitstippel voor december. Alle tips zijn welkom.

Let the world know what you think: