Favourite Hairroutine (1 of 2)

Na een paar maanden heb ik het dan eindelijk door. How to style my short hair! Er zijn twee manieren die ik graag toepas, en ik laat jullie vandaag alvast nummer 1 zien. De tweede well. It’ll get here when it gets here. 😉

20140331-174216.jpg

Gisteren realiseerde ik me ineens: I’m liking the way my hair looks! What did I do? Ik ging terug op zoek naar de producten die ik samengeraapt had, en dacht: let’s share this. People need to know about this products! ^^

Eerst en vooral: jep. Ik heb het gesteild (gestijld?). Ik heb dan wel steil haar van nature, als ik het gewoon laat drogen doet het gewoon wat raar. En valt het enorm futloos. Like. It doesn’t do anything, except look funky and not the way I want it. Sinds het zo kort is, heeft het aan de punten ook een heel rare twist gekregen. Als het droogt lijkt het wel alsof er van die dikke rollen hebben ingezeten, en doet het een dansje in alle richtingen. Anyway. Time for some styling.

Waar begin je dan? Jaar en dag deed ik weinig of niks met m’n haar, and if I did, it wasn’t really succesful. Insert surprise when I realised that volume is now something slightly more achievable, without the enormous amount of hair hanging of my head. Om te beginnen, gebruikte ik Bumble and Bumble Thickening Hairspray. Where others failed, B&B just does the trick. Ik spray een aantal keer bij de wortels van mijn handdoekdroge haar; ga onderste boven hangen en zet zo de haardroger erop. Da’s een truukske dat ik al vaker hoorde, ook toen ik nog lang haar had, alleen. Toen was het een beetje hopeloos. Ik kon zo lang ondersteboven hangen als mijn rode hoofd toeliet, volume? Nope. Fijn dus, dat dit nu dus wel werkt.

Next up? Bescherming! Om zeker te zijn dat mijn puntjes ni beschadigd worden, gebruik ik Toni and Guy prep spray, een heat protector. Ik ben als de dood voor kapotte haarpunten, ik haat niks zo erg als dat. Ziet er niet uit, en voelt ook gewoon helemaal nie fijn. Daarom: use heat protection!

20140331-174631.jpg

Wachten tot mijn haar volledig droog is – IMPORTANT! ^^ -, geef het nog een tweede beurt met de heat protector en ga dan aan de slag met de steiltang. Dit duurt echt maar een paar minuutjes, just because my hair is straight. Het maakt het allemaal net wat mooier en verzorgerder. Also. Ik laat het niet knal recht naar beneden hangen, maar pak op’t einde even mijn haar bijeen om het net een klein mini-slagje naar binnen te geven. Op die manier is’t toch weer net iets beweeglijker, you know? ^^

20140331-174918.jpg

Finishing touch: een klein beetje haarolie (Mythic Oil, my fave) om puntjes weer een beetje extra te hydrateren, en een klein beetje Percy & Reed finishing polish. Ik hou van dit product, gewoon een ietsiepietsie drupje door je haar halen en NO MORE PLUSHKES. Ik kreeg deze tube ooit gratis bij een Britse glossy, maar ik moet echt dringend op zoek naar een verkooppunt. Anders zal er een tripje naar Londen inzitten? 😉

20140331-175256.jpg

En, the endresult. Me likey! Mijn andere favoriet is een beetje the opposite of this polished hairdo, maar even goed Stephniie. ^^

Wat zijn jullie favoriete haarproducten? Leave a comment below ^^

Fijne dag! ✨

5 thoughts on “Favourite Hairroutine (1 of 2)

 1. Vooreerst: je “korte” kopje staat je geweldig!

  MIJN favoriete haarproducten? Ik gebruik om beurten de Anti-Uitdrogende Shampoo van J.DESSANGE en Bain Oleo-Relax van Kerastase. Voor verzorging gebruik ik afwisselend de DESSANGE Intens-voedende cremespoeling en de Milk-Shake Whipped Cream (no rinse). Ik ben sowieso kwistiger met conditioner dan met shampoo, maar aan het con-washen durf ik me toch niet wagen.

  Ik probeer mijn haar vooral gezond te houden (gezond haar is ook mooi haar!) en glanzende lokken zijn het beste bewijs dat je haar in goeie doen is! Met haar dat continu gekleurd wordt is het niet altijd gemakkelijk om die mooie glans op je lokken te krijgen of te houden, maar met deze producten lukt het me wel.

  Verder gebruik ik om de 5-6 wasbeurten een voedend en volumegevend masker, van Kerastase of John Frieda.

  ‘s Zomers probeer ik de UV-beschermende spray van Kerastase niet te vergeten en als de lengtes wat weerbarstig zijn: een beetje droge argan- of macadamiaolie.

  Af en toe probeer ik uiteraard wel eens iets anders uit, maar, wat ook het merk is, ik ga steevast voor de “diamond gloss” of the “ultimate shine”-versies. Maar voorlopig kom ik wel altijd terug bij mijn 4 ouwe getrouwen.

  En natuurlijk, niet te vergeten, BATISTE Dark!!! Als glans-gever uiteraard geen topper, maar oh zoooo praktisch af en toe.
  Wat een geweldige tip was dat, Stephanie!

  • Da’s ook een hele routine! Welke haarolie gebruik jij? Altijd op zoek naar dat wat nog net wat beter is. ^^ ik hou van de olie van Shu Uemura, maar een flesje kost 45 euro. Altijd even pijnlijk, al kom je wel enorm lang toe natuurlijk.

   • Geen ervaring met de Shue Uemura maar de Elixir Ultime van Kerastase vind ik heel fijn in gebruik. Die komt -denk ik- op een kleine 35 euro maar is best wel zuinig in gebruik.
    Macadamia-olie is iets lastiger te vinden (wel heel populair in de USA) maar nu wel volop in aanbieding bij DI (dankzij hun nieuwe Organix-lijn). Goedkoper dan Elixir Ultime, maar niet zo goed!
    Extraordinary Oil van Elseve heb ik na 1 flacon afgeschreven wegens te plakkerig.
    Het zal ook wel veel met persoonlijke voorkeuren te maken hebben zeker?

Let the world know what you think: