Me and my life: Updated.

Hi guys,

Mijn laatste ‘me and my life’ kwam ondertussen een dik jaar geleden online. Omdat ik er de laatste dagen zelf ook veel over nagedacht heb, dacht’k: let’s let the rest know how things are going now. How am I doing?

Honestly, I wouldn’t really know yet. De merendeel van de tijd gaat het ok. Ik heb vrede met mijn beslissing mijn opleiding Taal- en Letterkunde niet verder te zetten al is het een hele tijd moeilijk geweest. Zelfs nu durf ik mijn KUL-sweater amper uit te kast halen because I feel like I don’t really deserve to wear it. How stupid is that? Ik ben me bewust van de absurditeit, maar het gevoel wil nog ni mee. Het feit dat ik mijn Bachelor diploma niet op zak heb, steekt nog wel, maar ik moet en zal mezelf bewijzen en tonen wat ik kan.

IMG_1887.JPG

Hoe ben ik dat van plan? Awel, hopelijk via mijn nieuwe opleiding. Al een 8tal weken nu rijd ik elke zaterdagmorgen richting Leuven voor de lessen van Marketing- en Salesverantwoordelijke. Mijn eerste reactie toen ik hoorde dat’k om kwart voor negen achter de bank moest zitten? You’re kidding right. Ik sta rond kwart voor 7 op en weet ge wa, da gaat gewoon. Het pikt wel, da zal ik ni ontkennen. Maar ik ben wel elke keer op, lekker op tijd om nog rustig te ontbijten en dan richting les te vertrekken. Go me!

Er is nog vanalles veranderd, waaronder Ollie. Sinds een paar weken woont de Shih Tzu puppy (jep, geen mopsie of frenchie, maar daarom ni minder awesome!) bij ons. Ondertussen is hij iets meer dan 5¬†maand oud en helemaal gezond. Tussendoor wordt iedereen hier thuis wel eens knettergek. Het is een schatje en hoewel hij het ‘Ik moet buiten op de gazon pissen’ nog niet helemaal door heeft, zouden we hem al niet meer kunnen missen.

IMG_3116.JPG

Ik zei al, niet altijd gaat het even goed. Soms zo uit het niks en compleet onverwacht komt er een paniekaanval opzetten. Soms valt het allemaal mee en kan ik zelf aanduiden waarom ik panikeer, en raakt het na een tijdje weer opgelost. Meestal though heb ik absoluut geen idee waarom mijn lichaam in overdrive schakelt. Klamme handen, warm en koud tegelijk. Zenuwachtig en zo benauwd dat ik het gevoel heb dat het nooit meer gaat stoppen. Het duurt soms een paar uur, maar soms houdt zo’n aanval een paar dagen aan. Leuk is anders.

Ik heb altijd gezegd dat ik niet echt rationele angsten heb. Ik vind insecten vies en slangen eng. Maar waar ik bang van ben? Migraine-aanvallen. En sinds kort horen die paniekaanvallen er ook bij. Geen goeie ‘evolutie’ eigenlijk. want wanneer je obsessief een aanval probeert tegen te gaan, lijkt die alleen maar veel feller door te komen. Ik ga nog steeds regelmatig langs bij de dokter, en ik heb haar ook specifiek gevraagd naar manieren om zo’n paniekaanval tegen te gaan.

IMG_1588.JPG

Een paar weken geleden ben’k op het werk gevallen. Letterlijk een dikke tegenvaller. Ik zit sinds een tweetal maanden thuis en na een botscan werd duidelijk dat in de uitstulpingen van de 4 onderste wervels barstjes zitten. Pijn, en weinig kunnen doen is het gevolg. Ze kunnen het ni echt verhelpen of fixen dus ik leef op pijnstillers en veel thuis zitten. Ik moet eerlijk zeggen, werkt ook ni echt bevorderlijk voor de paniekaanvallen.

Anyway. It’s not all bad of course. Het is cliche, maar je leert je echte vrienden wel kennen zo. Ik heb een paar echt goeie vrienden waarvan ik nu weet dat we er zijn voor mij. Andersom merk ik ook wel dat van mensen waarvan ik dacht dat ze wel goed waren. Ah well.

20140722-203412-74052897.jpg

Lange post, oeps! Maar ik vind het zelf wel handig van het weer even neer te schrijven. Zo zie ik toch weer hoe het staat en kan ik later gemakkelijk terugkijken.

Have a good day, sweets!

 

One thought on “Me and my life: Updated.

  1. Wat vervelend die paniekaanvallen. Ik hoop dat je daar vanaf kunt komen! De angst voor de aanvallen lijkt me ook geen pretje. Heel veel sterkte en succes met je opleiding!

Let the world know what you think: